14 Şubat 2012 Salı

Zeytinyağlı ve otlu karnabahar

Fosfat ve potasyum deposu olan karnabahar lezzetli olduğu kadar vücudumuz için de faydalıdır.
Karnabaharın yenilen kısmı çiçekleridir. Karnabahar seçerken bu kısmının sıkı olmasına dikkat edilmelidir. Gevşek başlı ve sarı renkli karnabaharlar seçilmemelidir.
Kalori açısından düşük değerlere sahip olan karnabaharın 100 gramında sadece 27 kalori bulunur.
Zeytinyağlı ve otlu karnabahar tarifi!
Malzemeler
500 gr. karnabahar (çiçek çiçek ayrılmış)
1 diş sarımsak (ince doğranmış)
1/2 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
1 bardak su
3-4 dal maydanoz (ince kıyılmış)
1/2 demet roka (ayıklanmış ve ince kıyılmış)
1 adet limonun suyu
2-3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
Tuz, karabiber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder