14 Şubat 2012 Salı

Sıcacık patates püresi tarifi!

Patates püresi et yemeklerinin yanında sıklıkla servis edilen bir yan yemektir.

Patates püresi tarifi
Patateslerin sütle karışımından doğan bu lezzet sizi açlık krizlerinden korurken karbonhidrat ihtiyacını da karşılamanıza yardımcı olur. Hemen her öğünde tüketilebilecek patates püresi protein ve kalsiyum açısından da oldukça zengindir.
Patates püresi tarifi için tıklayın!
Patates püresine en yakışan malzemelerden biri de sarımsaklı yoğurttur. Bir havuz şeklinde tabakta düzenlediğiniz patates püresinin ortasını oyup dolapta bekletin. Yeterince katılaştığında sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve üzerine kırmızı pul biber ve nane ekin. Bu tarife bayılacaksınız.
Peki, lezzetli patates püresi nasıl yapılır?
Malzemeler
1 kg. patates,
250 ml. süt,
2 adet yumurta sarısı,
1\2 çay kaşığı muskat rende,
Tuz ve karabiber.

Kaynak: milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder