30 Ocak 2012 Pazartesi

Proteinler Ve Proteğinlerin Özellikleri 2011-2012

Protein + (n-1)H2O222
——————————————–
n tane

· Peptit bağı ile bağlanırlar.

· DNA şifresi ile sentezlenen tek moleküldür.
· Enzim,hormon ve hücre zarı yapısına katılır.

 

· Solunumla ancak zor durumlarda yakılırlar.Solunum ürünleri H2O , CO2 , H2S , NH3 , üre ve ürik asittir.

· Aminoasitler anfoter özellik gösterirler.

· Proteinler virüslerden insanlara kadar bütün canlılarda yaşamsal rolleri olduğundan hücrelerde en çok bulunan organik moleküllerdir.

· Proteinler enerjiyi hemen kaybettiklerinden dolayı 3. dereceden enerji kaynağıdır.

· Proteinler vücutta enerji kaynağı olarak kullanılırsa vücutta zayıflama ve dengesizlik görülür.

· Proteinler her canlı türüne özgü olup antijen özellik gösterirler.Yani farklı özelliğe sahip bir canlıya aktarıldığında antikor oluşumuna sebep olur.

 

Kaynak: herdembilgi.blogcu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder