18 Kasım 2010 Perşembe

İrmik helvası tatlısının yapılışı - etutweb

Türü
: Tatlı

Pişirme Süresi
: 20 dk

Pişirme Şekli
: Tencere

Zorluk
: Kolay

Kişi Sayısı
: 4-6


Malzemeler
•2 su bardağı süt
•2 su bardağı irmik
•1 su bardağı tozşeker
•1 çay bardağı dolmalık fıstık
•3 yemek kaşığı margarin

HazırlanışıTencereye margarini koyup eritin eridikten sonra irmik ve dolmalık fıstığı ekleyerek kavurun. Üzerine toz şekerini ve sütünü de ekleyip kaynamaya bırakın, ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin, kaynadıktan sonra altını kısıp sütünü çekmeye bırakın. Tamamen çektikten sonra ocağı kapatın, dinlenmeye bırakın. İsterseniz sıcak veya soğuk olarak servis yapın. Servis yaparken yanında dondurma ile de servis yapabilirsiniz.

Kaynak: herdembilgi.blogcu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder