18 Kasım 2010 Perşembe

Cevizli Kayısı Tatlısı Yapılışı ve tarifi

Mutfağı
: Türk

Türü
: Tatlı

Pişirme Süresi
: 30 dk

Pişirme Şekli
: Tencere

Zorluk
: Çok Kolay

Kişi Sayısı
: 6-8



Malzemeler
•istediğiniz kadar ceviz
•istediğiniz kadar kayısı
•istediğiniz kadar dondurma (üzeri için)
•2.5 su bardağı su
•1 su bardağı şeker
•yarım çay bardağı sıvı yağ
•istediğiniz kadar kaymak (üzeri için)



Kuru kayısıları yıkayın ve ondan sonra içlerini açın ve cevizleri doldurun tencereye dizin. Üstüne şekeri, suyu ve sıvı yağı dökün, ocağa koyun. Kayısıların altı kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra isteğe göre dondurma ya da kaymak ile yiyebilirsiniz.

afiyet olsun ...
Kaynak: herdembilgi.blogcu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder